...

Tratamentul cu radiofrecventa a rinitei cronice (cornete nazale inferioare) si rinitei alergice

Cauterizarea cornetelor nazale sau terapia prin radiofrecventa a cornetelor nazale reprezinta folosirea energiei de frecventa inalta in proceduri terapeutice avand ca obiectiv coagularea tesutului. In cazul hipertrofiei cornetelor nazale are ca rezultat micsorarea volumului lor cu diminuarea efectului obstructiei nazale si o respiratie mai usoara. 

O alta tehnica destul de raspandita este cea cu laser. Ce diferente exista intre cele doua tehnici de tratament, respectiv cea cu laser si cea bazata pe radiofrecventa?

Tehnica sclerozarii prin radiofrecventa s-a dovedit a fi mult mai eficienta decat pulverizarea cu laser a suprafetei mucoasei nazale – o tehnica la moda in ultimul timp. Rezultatele obtinute in urma aplicarii tehnicii cu radiofrecventa sunt, de cele mai multe ori, superioare celor obtinute prin tehnica pulverizarii cu laser. 

Avantajele tratamentului prin radiofrecventa a Rinitei Cronice:

Interventia incepe cu anestezie locala de contact cu xilina la nivelul mucoasei nazale, timp de 15 minute.

Apoi, sub control endoscopic sau nu, in functie de caz, se face sclerozarea cornetelor prin radiofrecventa cu ajutorul unei pense speciale, prevazuta cu protectie electrica si termica la nivelul bratelor pentru ca mucoasa nazala sa nu fie afectata in timpul interventiei. Interventia este rapida, fara durere, iar recuperarea este usoara.

Pacientul primeste o reteta cu vasoconstrictoare nazale si regim igieno-dietetic explicat. La 2 zile dupa interventie, pacientul revine la cabinet pentru un control de rutina, iar in cel mult 15 zile va prezenta o respiratie optima. 

Programează-te la o consultație

sau
Completează formularul

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.